Швеция планира да се присъедини към НАТО през юни. Това съобщи

...
Швеция планира да се присъедини към НАТО през юни. Това съобщи
Коментари Харесай

Швеция дава заявка за членство в НАТО през юни

Швеция възнамерява да се причисли към НАТО през юни. Това заяви министър председателят Магдалена Андершон, представена от вестник Stockholm Svenska Dagbladet (SvD).

Тя има намерение да подаде заявката на срещата на Алианса в Мадрид на 30 юни. Преди това ръководещата партия на Андершон ще организира решаваща среща по въпроса на 24 май.

Въпреки че Москва изрично се опълчва на концепцията скандинавските страни да се причислят към НАТО, Андершон се срещна в сряда с финландския си сътрудник Сана Марин, с цел да обсъдят районната сигурност на фона на украинския спор и вероятните кандидатури за НАТО.

По-рано тази седмица в. " Таймс " цитира публични представители на Съединени американски щати, съгласно които Финландия и Швеция са декларирали желанието си да се причислят към НАТО още през лятото поради заплашителното усещане, което оставя в двете страни съветската военна инвазия в Украйна.

Проучване предишния месец на финландската телевизионна компания YLE сподели, че за първи път повече от 50% от финландците поддържат присъединението към западния боен алианс. В прилежаща Швеция сходно допитване сподели, че подкрепящите участието в НАТО са повече от тези срещу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР